4,000 Prep Questions Based on the NEC in one software

 

Sample Questions

 

 

501.                      The sizing of conductors over __________ shall be in accordance with 210.19(B) for branch circuits and 215.2(B) for feeders.

A.     200 volts

B.     300 volts

C.     600 volts

D.     500 volts

Answer: C

Explanation: The sizing of conductors over 600 volts shall be in accordance with 210.19(B) for branch circuits and 215.2(B) for feeders.

 

502.                      A building or structure disconnecting means shall be located in accordance with 225.32, or it shall be __________ operated by a similarly located remote control device.

A.     Electrically

B.     Manually

C.     Automatically

D.     Device operated

Answer: A

Explanation: A building or structure disconnecting means shall be located in accordance with 225.32, or it shall be electrically operated by a similarly located remote control device.

 

503.                      Each building or structure disconnect shall simultaneously disconnect all ungrounded supply conductors it controls and shall have a fault-closing rating not less than the maximum available short-circuit current available at its supply terminals.

A.     Feeder

B.     Conductor

C.     Insulator

D.     Connector

Answer: B

Explanation:  Each building or structure disconnect shall simultaneously disconnect all ungrounded supply conductors it controls and shall have a fault-closing rating not less than the maximum available short-circuit current available at its supply terminals.

 

 

504.                      Where _____________ or separately mounted fuses are installed, the fuse characteristics shall be permitted to contribute to the fault closing rating of the disconnecting means.

A.     fused switches

B.     circuit breaker

C.     closed circuit

D.     disconnecting device

Answer: A

Explanation: Where fused switches or separately mounted fuses are installed, the fuse characteristics shall be permitted to contribute to the fault closing rating of the disconnecting means.

 

505.                      For special cases, such as where crossings will be made over lakes, rivers, or areas using _________ such as mining operations, specific designs shall be engineered considering the special circumstances and shall be approved by the authority having jurisdiction.

A.     large vehicles

B.     Small vehicles

C.     Trolleys

D.     Busses

Answer: A

Explanation: For special cases, such as where crossings will be made over lakes, rivers, or areas using large vehicles such as mining operations, specific designs shall be engineered considering the special circumstances and shall be approved by the authority having jurisdiction.

 

506.                      The clearances over buildings and other structures for conductors and live parts up to ________, nominal, to ground or less shall be not  less than the values shown in Table 225.61.

A.     20 kV

B.     22 kV

C.     27 kV

D.     12 kV

Answer: B

Explanation: The clearances over buildings and other structures for conductors and live parts up to 22 kV, nominal, to ground or less shall be not  less than the values shown in Table 225.61.

 

 

507.                      In a multi section switchboard, disconnects for the _____________ shall be permitted to be in any section of the switchboard, provided any such switchboard section is marked.

A.     Ungrounded Conductors

B.     Insulators

C.     Grounded Conductors

D.     Voltage

Answer: C

Explanation: In a multi section switchboard, disconnects for the grounded conductor shall be permitted to be in any section of the switchboard, provided any such switchboard section is marked.

 

508.                      The building or structure ______________ means shall plainly indicate whether it is in the open or closed position.

A.     Disconnecting

B.     Circuit position

C.     Marked position

D.     Closed position

Answer: A

Explanation: The building or structure disconnecting means shall plainly indicate whether it is in the open or closed position.

 

 

509.                      The feeder or branch-circuit disconnecting means shall have a rating of not less than the board. There shall be no more than _________disconnects per supply grouped in any one location.

A.     Five disconnects

B.     Two disconnects

C.     Three disconnects

D.     Six disconnects

Answer: D

Explanation: The feeder or branch-circuit disconnecting means shall have a rating of not less than the board. There shall be no more than six disconnects per supply grouped in any one location.

 

510.                      Two or three single-pole switches or breakers capable of individual operation shall be permitted on multiwire circuits, one pole for each ungrounded conductor, as one ______________, provided they are equipped with identified handle ties or a master handle to disconnect all ungrounded conductors with no more than six operations of the hand.

A.     Multi pole disconnect

B.     Single pole disconnect

C.     Multi wire circuits

D.     Single wire circuits

Answer: A

Explanation: Two or three single-pole switches or breakers capable of individual operation shall be permitted on multiwire circuits, one pole for each ungrounded conductor, as one multipole disconnect, provided they are equipped with identified handle ties or a master handle to disconnect all ungrounded conductors with no more than six operations of the hand.

 

 

511.                      The two to six disconnects as permitted in ______________ shall be grouped. Each disconnect shall be marked to indicate the load served.

A.     226.33

B.     225.43

C.     225.33

D.     225.13

Answer: D

Explanation: The two to six disconnects as permitted in 225.33 shall be grouped. Each disconnect shall be marked to indicate the load served.

 

 

 

512.                      Additional services shall be permitted for different __________, frequencies, or phases, or for different uses, such as for different rate schedules.

A.     Wattage

B.     Voltages

C.     Frequencies

D.     Phases

Answer: B

Explanation: Additional services shall be permitted for different voltages, frequencies, or phases, or for different uses, such as for different rate schedules.

 

 

513.                      Where a building or structure is supplied by more than one service, or any combination of ____________, feeders, and services, a permanent plaque or directory shall be installed at each service disconnect location denoting all other services, feeders, and branch circuits supplying that building or structure and the area served by each.

A.     Branch circuit

B.     Feeder

C.     Transformer

D.     Conductor

Answer: A

Explanation: Where a building or structure is supplied by more than one service, or any combination of branch circuits, feeders, and services, a permanent plaque or directory shall be installed at each service disconnect location denoting all other services, feeders, and branch circuits supplying that building or structure and the area served by each.

 

 

514.                      Service ___________ supplying a building or other structure shall not pass through the interior of another building or other structure.

A.     Branch circuit

B.     Feeder

C.     Transformer

D.     Conductor

Answer: D

Explanation: Service conductors supplying a building or other structure shall not pass through the interior of another building or other structure.

 

 

515.                      The one or more additional disconnecting means for fire pumps or for emergency, legally required standby or optional standby system permitted by 225.30 shall be installed sufficiently remote from the one to  six_____ disconnecting means for normal supply to minimize the possibility of simultaneous interruption of supply.

A.     Four

B.     Six

C.     Five

D.     Three

Answer: B

Explanation: The one or more additional disconnecting means for fire pumps or for emergency, legally required standby or optional standby system permitted by 225.30 shall be installed sufficiently remote from the one to six disconnecting means for normal supply to minimize the possibility of simultaneous interruption of supply.

 

516.                      In a multiple-occupancy building, each ______________ shall have access to the occupant’s supply disconnecting means.

A.     Occupants

B.     Individual

C.     Person

D.     party

Answer: A

Explanation: In a multiple-occupancy building, each occupant shall have access to the occupant’s supply disconnecting means.

 

517.                      For garages and outbuildings on residential property, a snap switch or a set of 3-way or___________ snap switches shall be permitted as the disconnecting means.

A.     2-way

B.     4-way

C.     6-way

D.     7-way

Answer: B

Explanation: For garages and outbuildings on residential property, a snap switch or a set of 3-way or 4-way snap switches shall be permitted as the disconnecting means.

 

 

518.                      Where a building or structure has any combination of feeders, branch circuits, or services passing through it or supplying it, a permanent plaque or directory shall be installed at each feeder and branch-circuit disconnect location denoting all other services, feeders, or branch circuits supplying that building or structure or passing through that building or structure and the area served by each.

A.     Building

B.     Installation

C.     Structure

D.     Location

Answer: A

Explanation: Where a building or structure has any combination of feeders, branch circuits, or services passing through it or supplying it, a permanent plaque or directory shall be installed at each feeder and branch-circuit disconnect location denoting all other services, feeders, or branch circuits supplying that building or structure or passing through that building or structure and the area served by each.

 

519.                      Each building or structure disconnecting means shall simultaneously disconnect all ungrounded supply conductors that it controls from the building or ________________.

A.     structure wiring system

B.     cabling system

C.     protection system

D.     power system

Answer: A

Explanation: Each building or structure disconnecting means shall simultaneously disconnect all ungrounded supply conductors that it controls from the building or structure wiring system.

 

520.                      Where the building or structure disconnecting means does not disconnect the ______________ from the grounded conductors in the building or structure wiring, other means shall be provided for this purpose at the location of disconnecting means.

A.     Grounded Conductors

B.     Ungrounded Conductors

C.     Insulators

D.     Voltage

Answer: A

Explanation: Where the building or structure disconnecting means does not disconnect the grounded conductor from the grounded conductors in the building or structure wiring, other means shall be provided for this purpose at the location of disconnecting means.

 

521.                      A terminal or bus to which all _______________ can be attached by means of pressure connectors shall be permitted for this purpose.

A.     Ungrounded Conductors

B.     Insulators

C.     Grounded Conductors

D.     Voltage

Answer: C

Explanation: A terminal or bus to which all grounded conductors can be attached by means of pressure connectors shall be permitted for this purpose.

 

 

522.                      __________is an electric power production system that is operating in parallel with and capable of delivering energy to an electric primary source supply system.

A.     Interactive System.

B.     Non interactive system

C.     Interrupting Rating.

D.     Intersystem Bonding Termination.

Answer: A

Explanation:  Interactive System is an electric power production system that is operating in parallel with and capable of delivering energy to an electric primary source supply system.

 

523.                      _______________is the  highest current at rated voltage that a device is intended to interrupt under standard test conditions.

A.     Interactive System.

B.     Non interactive system

C.     Interrupting Rating.

D.     Intersystem Bonding Termination.

Answer: C

Explanation: Interrupting Rating is the highest current at rated voltage that a device is intended to interrupt under standard test conditions.

 

524.                      A device that provides a means for connecting communications system(s) grounding conductor(s) and bonding conductor(s) at the service equipment or at the disconnecting means for buildings or structures supplied by a feeder or branch circuit. This device is known as:

A.     Interactive System.

B.     Non interactive system

C.     Interrupting Rating.

D.     Intersystem Bonding Termination.

Answer: D

Explanation: Intersystem Bonding Termination is a device that provides a means for connecting communications system(s) grounding conductor(s) and bonding conductor(s) at the service equipment or at the disconnecting means for buildings or structures supplied by a feeder or branch circuit.

 

525.                      Equipment or materials to which has been attached a label, symbol, or other identifying mark of an organization that is acceptable to the authority having jurisdiction and concerned with product evaluation. This is called:

A.     Listed

B.     Labeled

C.     Un listed

D.     De listed

Answer: B

Explanation: Equipment or materials to which has been attached a label, symbol, or other identifying mark of an organization that is acceptable to the authority having jurisdiction and concerned with product evaluation, that maintains periodic inspection of production of labeled equipment or materials, and by whose labeling the manufacturer  indicates compliance with appropriate standards or performance in a specified manner. This is called  labeled.

 

526.                      Equipment, materials, or services included in a list published by an organization that is acceptable to the authority having jurisdiction and concerned with evaluation of products or services, that maintains periodic inspection of production of listed equipment or materials or periodic evaluation of services, and whose listing states that either the equipment, material, or service meets appropriate designated standards or has been tested and found suitable for specified purpose. This called:

A.     Listed

B.     Labeled

C.     Un listed

D.     De listed

Answer: B

Explanation: Equipment, materials, or services included in a list published by an organization that is acceptable to the authority having jurisdiction and concerned with evaluation of products or services, that maintains periodic inspection of production of listed equipment or materials or periodic evaluation of services, and whose listing states that either the equipment, material, or service meets appropriate designated standards or has been tested and found suitable for specified purpose. This called Labeled.

 

43. Locations protected from weather and not subject to saturation with water or other liquids but subject to moderate degrees of moisture. This is called:

A.     Location, Damp.

B.     Location, Dry.

C.     Location, Wet.

D.     Luminaire.

Answer: A

Explanation: Locations protected from weather and not subject to saturation with water or other liquids but subject to moderate degrees of moisture. Examples of such locations include partially protected locations under canopies, marquees, roofed open porches, and like locations, and interior locations subject to moderate degrees of moisture, such as some basements, some barns, and some cold storage warehouses.

 

527.                      A location not normally subject to dampness or wetness. Classified as  ____________ may be temporarily subject to dampness or wetness, as in the case of a building under construction.

 

A.     Location, Damp.

B.     Location, Dry.

C.     Location, Wet.

D.     Luminaire

Answer: B

Explanation: A location not normally subject to dampness or wetness. A location classified as dry may be temporarily subject to dampness or wetness, as in the case of a building under construction.

 

528.                      Installations underground or in concrete slabs or masonry in direct contact with the earth; in locations subject to saturation with water or other liquids, such as vehicle washing areas; and in unprotected locations exposed to weather. This is called:

 

A.     Location, Damp.

B.     Location, Dry.

C.     Location, Wet.

D.     Luminaire

Answer: C

Explanation: Installations underground or in concrete slabs or masonry in direct contact with the earth; in locations subject to saturation with water or other liquids, such as vehicle washing areas; and in unprotected locations exposed to weather. This is called  Location, Wet.

 

529.                      A complete lighting unit consisting of a light source such as a lamp or lamps, together with the parts designed to position the light source and connect it to the power supply.

A.     Location, Damp.

B.     Location, Dry.

C.     Location, Wet.

D.     Luminaire

Answer: D

Explanation: A complete lighting unit consisting of a light source such as a lamp or lamps, together with the parts

designed to position the light source and connect it to the power supply. This is known as luminaire.

 

530.                      A switchgear assembly completely enclosed on all sides and top with sheet metal (except for ventilating openings and inspection windows) and containing primary power circuit switching, interrupting devices, or both, with buses and connections.

A.     Metal-Enclosed Power Switchgear.

B.     Motor Control Center.

C.     Multi outlet Assembly.

D.     Neutral Conductor.

Answer: A

Explanation: Metal-Enclosed Power Switchgear is a  switchgear assembly completely enclosed on all sides and top with sheet metal (except for ventilating openings and inspection windows) and containing primary power circuit switching, interrupting devices, or both, with buses and connections. The assembly may include control and auxiliary devices. Access to the interior of the enclosure is provided by doors, removable covers, or both. Metal-enclosed power switchgear is available in non-arc-resistant or arc-resistant constructions.

 

531.                      _______________is an assembly of one or more enclosed sections having a common power bus and principally containing motor control units.

A.     Metal-Enclosed Power Switchgear.

B.     Motor Control Center.

C.     Multi outlet Assembly.

D.     Neutral Conductor.

Answer: B

Explanation: Motor Control Center. An assembly of one or more enclosed sections having a common power bus and principally containing motor control units.

 

532.                      ____________is a  type of surface, flush, or freestanding raceway designed to hold conductors and receptacles, assembled in the field or at the factory.

A.     Metal-Enclosed Power Switchgear.

B.     Motor Control Center.

C.     Multi outlet Assembly.

D.     Neutral Conductor.

Answer: C

Explanation: Multioutlet Assembly is a  type of surface, flush, or freestanding raceway designed to hold conductors and receptacles, assembled in the field or at the factory.

 

533.                      The conductor connected to the neutral point of a system that is intended to carry current under

normal conditions. This type of conductor is called:

A.     Metal-Enclosed Power Switchgear.

B.     Motor Control Center.

C.     Multi outlet Assembly.

D.     Neutral Conductor.

Answer: D

Explanation: The conductor connected to the neutral point of a system that is intended to carry current under

normal conditions. This type of conductor is called Neutral Conductor.

 

534.                      The common point on a wye-connection in a poly phase system or midpoint on a single-phase, 3-wire system, or midpoint of a single-phase portion of a 3-phase delta system, or a midpoint of a 3-wire, direct-current system. This is called:

 

A.     Neutral Point.

B.     Non-automatic

C.     Nonlinear Load.

D.     Outlet

Answer: A

Explanation: The natural Point is a common point on a wye-connection in a poly phase system or midpoint on a single-phase, 3-wire system, or midpoint of a single-phase portion of a 3-phase delta system, or a midpoint of a 3-wire, direct-current system.

 

535.                      Action requiring personal intervention for its control. As applied to an electric controller, non automatic control does not necessarily imply a manual controller, but only that personal intervention is necessary. This is called:

 

A.     Neutral Point.

B.     Non-automatic

C.     Nonlinear Load.

D.     Outlet

Answer: B

Explanation: Action requiring personal intervention for its control. As applied to an electric controller, non automatic control does not necessarily imply a manual controller, but only that personal intervention is necessary. This is called Non-automatic.

 

536.                      _______________is a  load where the wave shape of the steady-state current does not follow the wave shape of the applied voltage.

A.     Neutral Point.

B.     Non-automatic

C.     Nonlinear Load.

D.     Outlet

Answer: C

Explanation: Nonlinear Load  is a load where the wave shape of the steady-state current does not follow the wave shape of the applied voltage.

537.                      A point on the wiring system at which current is taken to supply utilization equipment. This is called:

A.     Neutral Point.

B.     Non-automatic

C.     Nonlinear Load.

D.     Outlet

Answer: D

Explanation: An Outlet is a  point on the wiring system at which current is taken to supply utilization equipment.

 

538.                      An arrangement of incandescent lamps, electric-discharge lighting, or other electrically powered light sources to outline or call attention to certain features such as the shape of a building or the decoration of a window. This is called:

A.     Non-automatic

B.     Nonlinear Load.

C.     Outlet

D.     Outline Lighting.

Answer: D

Explanation: An arrangement of incandescent lamps, electric-discharge lighting, or other electrically powered light sources to outline or call attention to certain features such as the shape of a building or the decoration of a window. This is called outline lighting.

 

539.                      Any current in excess of the rated current of equipment or the ampacity of a conductor. It may result

from overload, short circuit, or ground fault. This is:

A.     Over current.

B.     Over load.

C.     Over rated

D.     Over estimate

Answer: A

Explanation: Any current in excess of the rated current of equipment or the ampacity of a conductor. It may result

from overload, short circuit, or ground fault.

 

540.                      ___________is an operation of equipment in excess of normal, full-load rating, or of a conductor in excess of rated ampacity that, when it persists for a sufficient length of time, would cause damage or dangerous overheating. A fault, such as a short circuit or ground fault, is not an overload.

A.     Over current.

B.     Over load.

C.     Over rated

D.     Over estimate

Answer: B

Explanation: Over load is an Operation of equipment in excess of normal, full-load rating, or of a conductor in excess of rated ampacity that, when it persists for a sufficient length of time, would cause damage or dangerous overheating. A fault, such as a short circuit or ground fault, is not an overload.

 

541.                      A single panel or group of panel units designed for assembly in the form of a single panel, including buses and automatic over current devices, and equipped with or without switches for the control of light, heat, or power circuits; designed to be placed in a cabinet or cutout box placed in or against a wall, partition, or other support; and accessible only from the front. This is known as:

A.     Panel board

B.     Plenum

C.     Power Outlet

D.     Race away

Answer: A

Explanation: A single panel or group of panel units designed for assembly in the form of a single panel, including

buses and automatic over current devices, and equipped with or without switches for the control of light, heat, or power circuits; designed to be placed in a cabinet or cutout box placed in or against a wall, partition, or other support; and accessible only from the front. This is known as panel board.

 

542.                      ____________ is a compartment or chamber to which one or more air ducts are connected and that forms part of the air distribution system.

A.     Panel board

B.     Plenum

C.     Power Outlet

D.     Race away

Answer: B

Explanation: Plenum is a compartment or chamber to which one or more air ducts are connected and that forms part of the air distribution system.

 

543.                      ____________is an enclosed assembly that may include receptacles, circuit breakers, fuse holders, fused switches, buses, and watt-hour meter mounting means; intended to supply and control power to mobile homes, recreational vehicles, park trailers, or boats or to serve as a means for distributing power required to operate mobile or temporarily installed equipment.

A.     Panel board

B.     Plenum

C.     Power Outlet

D.     Race away

Answer: C

Explanation: Power outlet  is an enclosed assembly that may include receptacles, circuit breakers, fuse holders, fused switches, buses, and watt-hour meter mounting means; intended to supply and control power to mobile homes, recreational vehicles, park trailers, or boats or to serve as a means for distributing power required to operate mobile or temporarily installed equipment.

 

 

544.                      An enclosed channel of metal or nonmetallic materials designed expressly for holding wires, cables, or bus bars, with additional functions as permitted in this Code. This is called:

A.     Panel board

B.     Plenum

C.     Power Outlet

D.     Raceway

Answer: D

Explanation: An enclosed channel of metal or nonmetallic materials designed expressly for holding wires, cables, or busbars, with additional functions as permitted in this Code. Raceways include, but are not limited to, rigid metal conduit, rigid nonmetallic conduit, intermediate metal conduit, liquid tight flexible conduit, flexible metallic tubing, flexible metal conduit, electrical nonmetallic tubing, electrical metallic tubing, under floor raceways, cellular. concrete floor raceways, cellular metal floor race ways, surface raceways, wire ways, and bus ways. This is called race away.

 

545.                      Constructed, protected, or treated so as to prevent rain from interfering with the successful operation of the apparatus under specified test conditions. This is known as:

A.     Rainproof

B.     Rain tight

C.     Receptacle

D.     Receptacle Outlet

Answer: A

Explanation: Constructed, protected, or treated so as to prevent rain from interfering with the successful operation of the apparatus under specified test conditions. This is known as rain proof

 

546.                      Constructed or protected so that exposure to a beating rain will not result in the entrance of water under specified test conditions. This is called:

A.     Rainproof

B.     Rain tight

C.     Receptacle

D.     Receptacle Outlet

Answer: B

Explanation: Constructed or protected so that exposure to a beating rain will not result in the entrance of water under specified test conditions. This is called rain tight.

 

547.                      A receptacle is a contact device installed at the outlet for the connection of an attachment plug. A single  receptacle is a single contact device with no other contact device on the same yoke. This is called:

 

A.     Rainproof

B.     Rain tight

C.     Receptacle

D.     Receptacle Outlet

Answer: C

Explanation: A receptacle is a contact device installed at the outlet for the connection of an attachment plug. A single receptacle is a single contact device with no other contact device on the same yoke. This is called receptable.

 

548.                      _______________is an outlet where one or more receptacles are installed.

A.     Rainproof

B.     Rain tight

C.     Receptacle

D.     Receptacle Outlet

Answer: D

Explanation: Receptacle Outlet is an outlet where one or more receptacles are installed.

 

549.                      Any electrical circuit that controls any other circuit through a relay or an equivalent device. This is called:

 

A.     Rainproof

B.     Rain tight

C.     Remote control circuit

D.     Receptacle Outlet

Answer: C

Explanation: Any electrical circuit that controls any other circuit through a relay or an equivalent device. This is called remote control circuit.

 

550.                      Equipment enclosed in a case or cabinet that is provided with a means of sealing or locking

so that live parts cannot be made accessible without opening the enclosure. This is called:

A.     Sealable Equipment

B.     Separately Derived System

C.     Service

D.     Service Cable

Answer: A

Explanation:  Equipment enclosed in a case or cabinet that is provided with a means of sealing or locking

so that live parts cannot be made accessible without opening the enclosure. This is called Sealable equipment.

 

 

551.                      A premises wiring system whose power is derived from a source of electric energy or equipment other than a service. This is called:

A.     Sealable Equipment

B.     Separately Derived System

C.     Service

D.     Service Cable

Answer: B

Explanation: A premises wiring system whose power is derived from a source of electric energy or equipment other than a service. Such systems have no direct electrical connection, including a solidly connected grounded circuit conductor, to supply conductors originating in another system. This is called separately Derived System.

 

552.                      The conductors and equipment for delivering electric energy from the serving utility to the wiring system of  the premises served. This is called:

A.     Sealable Equipment

B.     Separately Derived System

C.     Service

D.     Service Cable

Answer: C

Explanation: The conductors and equipment for delivering electric energy from the serving utility to the wiring system of  the premises served. This is called Service.

 

553.                      ___________is a service conductors made up in the form of a cable.

A.     Sealable Equipment

B.     Separately Derived System

C.     Service

D.     Service Cable

Answer: D

Explanation: Service Cable is a service conductors made up in the form of a cable.

 

554.                      ______________are  the conductors from the service point to the service disconnecting means.

A.     Service Conductors.

B.     Service Drop.

C.     Service-Entrance Conductors, Overhead System.

D.     Service-Entrance Conductors, Underground System

Answer: A

Explanation: Service conductors are the conductors from the service point to the service disconnecting means.

 

555.                      The overhead service conductors from the last pole or other aerial support to and including the splices, if any, connecting to the service-entrance conductors at the building or other structure. This is called:

A.     Service Conductors.

B.     Service Drop.

C.     Service-Entrance Conductors, Overhead System.

D.     Service-Entrance Conductors, Underground System

Answer: B

Explanation: The overhead service conductors from the last pole or other aerial support to and including the splices, if any, connecting to the service-entrance conductors at the building or other structure. This is called Service drop.

 

556.                      The service conductors between the terminals of the service equipment and a point usually outside the building, clear of building walls, where joined by tap or splice to the service drop. This is called:

A.     Service Conductors.

B.     Service Drop.

C.     Service-Entrance Conductors, Overhead System.

D.     Service-Entrance Conductors, Underground System

Answer: C

Explanation: The service conductors between the terminals of the service equipment and a point usually outside the building, clear of building walls, where joined by tap or splice to the service drop. This is called Service-Entrance Conductors, Overhead System.

 

557.                      The service conductors between the terminals of the service equipment and the point of connection to the service lateral. This is known as:

A.     Service Conductors.

B.     Service Drop.

C.     Service-Entrance Conductors, Overhead System.

D.     Service-Entrance Conductors, Underground System

Answer: C

Explanation: The service conductors between the terminals of the service equipment and the point of connection to the service lateral. This is known as Service-Entrance Conductors, Underground System.

 

558.                      The necessary equipment, usually consisting of a circuit breaker(s) or switch(es) and fuse(s) and their accessories, connected to the load end of service conductors to a building or other structure, or an otherwise designated area, and intended to constitute the main control and cutoff of the supply. This is called:

 

A.     Service Equipment.

B.     Service Lateral.

C.     Service Point.

D.     Short-Circuit Current Rating.

Answer: A

Explanation: The necessary equipment, usually consisting of a circuit breaker(s) or switch(es) and fuse(s) and their accessories, connected to the load end of service conductors to a building or other structure, or an otherwise designated area, and intended to constitute the main control and cutoff of the supply. This is called service equipment.

 

559.                      The underground service conductors between the street main, including any risers at a pole or other structure or from transformers, and the first point of connection to the service-entrance conductors in a terminal box or meter or other enclosure, inside or outside the building wall. This is called:

A.     Service Equipment.

B.     Service Lateral.

C.     Service Point.

D.     Short-Circuit Current Rating.

Answer: B

Explanation: The underground service conductors between the street main, including any risers at a pole or other

structure or from transformers, and the first point of connection to the service-entrance conductors in a terminal box or meter or other enclosure, inside or outside the building wall. This is called Service lateral.

 

560.                      The point of connection between the facilities of the serving utility and the premises wiring. This point is known as:

A.     Service Equipment.

B.     Service Lateral.

C.     Service Point.

D.     Short-Circuit Current Rating.

Answer: B

Explanation: The point of connection between the facilities of the serving utility and the premises wiring. This point is known as Service point.

 

561.                      The prospective symmetrical fault current at a nominal voltage to which an apparatus or system is able to be connected without sustaining damage exceeding defined acceptance criteria. This is called:

A.     Service Equipment.

B.     Service Lateral.

C.     Service Point.

D.     Short-Circuit Current Rating.

Answer: D

Explanation: The prospective symmetrical fault current at a nominal voltage to which an apparatus or system is able to be connected without sustaining damage exceeding defined acceptance criteria. This is called Short-Circuit Current Rating.

 

562.                      Any window used or designed to be used for the display of goods or advertising material, whether it is fully or partly enclosed or entirely open at the rear and whether or not it has a platform raised higher than the street floor level. This is known as:

A.     Signaling Circuit.

B.     Special Permission.

C.     Show Window

D.     Solar Photovoltaic System.

Answer: C

Explanation: Any window used or designed to be used for the display of goods or advertising material, whether it is fully or partly enclosed or entirely open at the rear and whether or not it has a platform raised higher than the street floor level. This is known as Show Window.

 

563.                      _______________is any electrical circuit that energizes signaling equipment.

A.     Signaling Circuit.

B.     Special Permission.

C.     Show Window

D.     Solar Photovoltaic System.

Answer: A

Explanation: Signaling Circuit is any electrical circuit that energizes signaling equipment.

 

564.                      The total components and subsystems that, in combination, convert solar energy into

electric energy suitable for connection to a utilization load. This system is called:

 

A.     Signaling Circuit.

B.     Special Permission.

C.     Show Window

D.     Solar Photovoltaic System.

Answer: D

Explanation: The total components and subsystems that, in combination, convert solar energy into

electric energy suitable for connection to a utilization load. This system is called Solar Photovoltaic System.

 

565.                      ________________is the  written consent of the authority having jurisdiction.

A.     Signaling Circuit.

B.     Special Permission.

C.     Show Window

D.     Solar Photovoltaic System.

Answer: B

Explanation: Special Permission is the written consent of the authority having jurisdiction.

 

566.                      A device intended to provide limited over current protection for specific applications and utilization equipment such as luminaires and appliances. This is called:

A.     Supplementary Over current Protective Device

B.     Surge Arrester.

C.     Surge-Protective Device (SPD)

D.     Switch, Bypass Isolation

Answer: A

Explanation:  A device intended to provide limited over current protection for specific applications and utilization equipment such as luminaires and appliances. This is called Supplementary Over current Protective Device

 

567.                      A protective device for limiting surge voltages by discharging or bypassing surge current; it also prevents continued flow of follow current while remaining capable of repeating these functions. This is called:

A.     Supplementary Over current Protective Device

B.     Surge Arrester.

C.     Surge-Protective Device (SPD)

D.     Switch, Bypass Isolation

Answer: B

Explanation: A protective device for limiting surge voltages by discharging or bypassing surge current; it also prevents continued flow of follow current while remaining capable of repeating these functions.

 

568.                      A protective device for limiting transient voltages by diverting or limiting surge current. This is called:

 

A.     Supplementary Over current Protective Device

B.     Surge Arrester.

C.     Surge-Protective Device (SPD)

D.     Switch, Bypass Isolation

Answer: C

Explanation: A protective device for limiting transient voltages by diverting or limiting surge current. This is called Surge-Protective Device (SPD)

 

569.                      A manually operated device used in conjunction with a transfer switch to provide a means of directly connecting load conductors to a power source and of disconnecting the transfer switch. This called:

A.     Supplementary Over current Protective Device

B.     Surge Arrester.

C.     Surge-Protective Device (SPD)

D.     Switch, Bypass Isolation

Answer: D

Explanation: A manually operated device used in conjunction with a transfer switch to provide a means of directly connecting load conductors to a power source and of disconnecting the transfer switch. This is called Switch, Bypass Isolation

 

570.                      A switch intended for use in general distribution and branch circuits. It is rated in amperes, and

it is capable of interrupting its rated current at its rated voltage. This is type of switch is called:

A.     Switch, General-Use

B.     Switch, General-Use Snap

C.     Switch, Isolating

D.     Switch, Motor-Circuit

Answer: A

Explanation: A switch intended for use in general distribution and branch circuits. It is rated in amperes, and

it is capable of interrupting its rated current at its rated voltage. This is type of switch is called Switch, General-Use.

 

571.                      A form of general-use switch constructed so that it can be installed in device boxes or on box covers, or otherwise used in conjunction with wiring systems recognized by this Code. This is type of switch is called :

A.     Switch, General-Use

B.     Switch, General-Use Snap

C.     Switch, Isolating

D.     Switch, Motor-Circuit

Answer: B

Explanation: A form of general-use switch constructed so that it can be installed in device boxes or on box covers, or otherwise used in conjunction with wiring systems recognized by this Code. This is type of switch is called Switch, General-Use Snap

 

572.                      A switch intended for isolating an electrical circuit from the source of power. It has no interrupting rating, and it is intended to be operated only after the circuit has been opened by some other means. This is called:

A.     Switch, General-Use

B.     Switch, General-Use Snap

C.     Switch, Isolating

D.     Switch, Motor-Circuit

Answer: C

Explanation: A switch intended for isolating an electrical circuit from the source of power. It has no interrupting rating, and it is intended to be operated only after the circuit has been opened by some other means. This is called Switch, Isolating.

 

573.                      A switch rated in horsepower that is capable of interrupting the maximum operating overload current of a motor of the same horsepower rating as the switch at the rated voltage.

A.     Switch, General-Use

B.     Switch, General-Use Snap

C.     Switch, Isolating

D.     Switch, Motor-Circuit

Answer: D

Explanation: A switch rated in horsepower that is capable of interrupting the maximum operating overload current of a motor of the same horsepower rating as the switch at the rated voltage. This is called Switch, Motor-Circuit.

 

 

574.                      An automatic or non automatic device for transferring one or more load conductor connections from one power source to another.  This is called:

A.     Switch, Transfer.

B.     Switchboard

C.     Thermally Protected

D.     Ungrounded

Answer: A

Explanation: An automatic or non automatic device for transferring one or more load conductor connections from

one power source to another.  This is called Switch, Transfer.

 

575.                      _______________is a large single panel, frame, or assembly of panels on which are mounted on the face, back, or both, switches, over current and other protective devices, buses, and usually instruments.

A.     Switch, Transfer.

B.     Switchboard

C.     Thermally Protected

D.     Ungrounded

Answer: B

Explanation: Switch board is a  large single panel, frame, or assembly of panels on which are mounted on the face, back, or both, switches, over current and other protective devices, buses, and usually instruments.

 

576.                      The words _________________ appearing on the nameplate of a motor or motor-compressor indicate that the motor is provided with a thermal protector.

 

A.     Switch, Transfer.

B.     Switchboard

C.     Thermally Protected

D.     Ungrounded

Answer: C

Explanation: The words Thermally Protected appearing on the nameplate of a motor or motor-compressor indicate that the motor is provided with a thermal protector.

 

577.                      _____________is to not connected to ground or to a conductive body that extends the ground connection.

 

A.     Switch, Transfer.

B.     Switchboard

C.     Thermally Protected

D.     Ungrounded

Answer: D

Explanation: Ungrounded is to not connected to ground or to a conductive body that extends the ground connection

 

578.                      An inverter intended for use in parallel with an electric utility to supply common loads that may deliver power to the utility is called as:

A.     Utility-Interactive Inverter.

B.     Utilization Equipment.

C.     Ventilated

D.     Volatile Flammable Liquid.

Answer: A

Explanation: An inverter intended for use in parallel with an electric utility to supply common loads that may deliver power to the utility is called as Utility-Interactive Inverter

 

579.                      Equipment that utilizes electric energy for electronic, electromechanical, chemical, heating, lighting, or similar purposes, is known as:

A.     Utility-Interactive Inverter.

B.     Utilization Equipment.

C.     Ventilated

D.     Volatile Flammable Liquid

Answer: B

Explanation: Equipment that utilizes electric energy for electronic, electromechanical, chemical, heating, lighting, or similar purposes, is known as Utilization Equipment

 

580.                      Provided with a means to permit circulation of air sufficient to remove an excess of heat, fumes, or vapors. This is called as:

A.     Utility-Interactive Inverter.

B.     Utilization Equipment.

C.     Ventilated

D.     Volatile Flammable Liquid

Answer: C

Explanation: Provided with a means to permit circulation of air sufficient to remove an excess of heat, fumes, or vapors. This is called as Ventilated

 

581.                      A flammable liquid having a flash point below 38°C (100°F), or a flammable liquid whose temperature is above its flash point, or a Class II combustible liquid that has a vapor pressure not exceeding 276 kPa (40 psia) at 38°C (100°F) and whose temperature is known as:

is above its flash point.

A.     Utility-Interactive Inverter.

B.     Utilization Equipment.

C.     Ventilated

D.     Volatile Flammable Liquid

Answer: D

Explanation: A flammable liquid having a flash point below 38°C (100°F), or a flammable liquid whose temperature is above its flash point, or a Class II combustible liquid that has a vapor pressure not exceeding 276 kPa (40 psia) at 38°C (100°F) and whose temperature is known as Volatile Flammable Liquid.

 

582.                      The greatest root-mean-square (rms) (effective) difference of potential between any two conductors of the circuit concerned. This is called:

A.     Voltage (of a circuit).

B.     Voltage, Nominal.

C.     Voltage to Ground.

D.     Watertight

Answer: A

Explanation: The greatest root-mean-square (rms) (effective) difference of potential between any two conductors of the circuit concerned. This is called Voltage (of a circuit)

 

583.                      A nominal value assigned to a circuit or system for the purpose of conveniently designating its voltage class (e.g., 120/240 volts, 480Y/277 volts, 600 volts).This is called:

A.     Voltage (of a circuit).

B.     Voltage, Nominal.

C.     Voltage to Ground.

D.     Watertight

Answer: B

Explanation: A nominal value assigned to a circuit or system for the purpose of conveniently designating its voltage class (e.g., 120/240 volts, 480Y/277 volts, 600 volts). The actual voltage at which a circuit operates can vary from the nominal within a range that permits satisfactory operation of equipment.

 

584.                      For grounded circuits, the voltage between the given conductor and that point or conductor of the circuit that is grounded; for ungrounded circuits, the greatest voltage between the given conductor and any other

conductor of the circuit. This is known as:

 

A.     Voltage (of a circuit).

B.     Voltage, Nominal.

C.     Voltage to Ground.

D.     Watertight

Answer: C

Explanation: For grounded circuits, the voltage between the given conductor and that point or conductor of the circuit that is grounded; for ungrounded circuits, the greatest voltage between the given conductor and any other conductor of the circuit. This is known as Voltage to Ground

 

585.                      __________is a constructed so that moisture will not enter the enclosure under specified test conditions.

A.     Voltage (of a circuit).

B.     Voltage, Nominal.

C.     Voltage to Ground.

D.     Watertight

Answer: D

Explanation: Watertight is a constructed so that moisture will not enter the enclosure under specified test conditions.

 

586.                      ____________is a constructed or protected so that exposure to the weather will not interfere with successful operation.

A.      Water tight

B.      Water proof

C.      Water resistance

D.      Water flow

Answer: B

Explanation: Water proof is a constructed or protected so that exposure to the weather will not interfere with successful operation.

 

587.                      An over current protective device that generally consists of a control module that provides current sensing, electronically derived time–current characteristics, energy to initiate tripping, and an interrupting module that interrupts current when an over current occurs. This type of fuse is called:

A.      Electronically Actuated Fuse

B.      Controlled Vented Power Fuse.

C.      Expulsion Fuse Unit

D.      Non vented Power Fuse.

Answer: A

Explanation: An over current protective device that generally consists of a control module that provides current sensing, electronically derived time–current characteristics, energy to initiate tripping, and an interrupting module that interrupts current when an over current occurs. This type of fuse is called  Electronically Actuated Fuse.

 

588.                      ______________is a  fuse with provision for controlling discharge circuit interruption such that no solid material may be exhausted into the surrounding atmosphere.

 

A.      Electronically Actuated Fuse

B.      Controlled Vented Power Fuse.

C.      Expulsion Fuse Unit

D.      Non vented Power Fuse.

Answer: B

Explanation: Controlled Vented Power Fuse is a fuse with provision for controlling discharge circuit interruption such that no solid material may be exhausted into the surrounding atmosphere.

 

589.                      A vented fuse unit in which the expulsion effect of gases produced by the arc and lining of the fuse holder, either alone or aided by a spring, extinguishes the arc. This type of fuse is called:

A.      Electronically Actuated Fuse

B.      Controlled Vented Power Fuse.

C.      Expulsion Fuse Unit

D.      Non vented Power Fuse.

Answer: C

Explanation: A vented fuse unit in which the expulsion effect of gases produced by the arc and lining of the fuse holder, either alone or aided by a spring, extinguishes the arc. This type of fuse is called Expulsion Fuse Unit.

 

590.                      A fuse without intentional provision for the escape of arc gases, liquids, or solid particles to the atmosphere during circuit interruption. This type of fuse is called:

A.      Electronically Actuated Fuse

B.      Controlled Vented Power Fuse.

C.      Expulsion Fuse Unit

D.      Non vented Power Fuse.

Answer: D

Explanation: A fuse without intentional provision for the escape of arc gases, liquids, or solid particles to the atmosphere during circuit interruption. This type of fuse is called Non vented Power Fuse.

 

591.                      A vented, non vented, or controlled vented fuse unit in which the arc is extinguished by being drawn through solid material, granular material, or liquid, either alone or aided by a spring. This is called:

A.      Power Fuse Unit.

B.      Vented Power Fuse

C.     Multiple Fuse.

D.     Expulsion Fuse Unit

Answer: A

Explanation: A vented, non vented, or controlled vented fuse unit in which the arc is extinguished by being drawn through solid material, granular material, or liquid, either alone or aided by a spring. This is called Power Fuse Unit.

 

592.                      A fuse with provision for the escape of arc gases, liquids, or solid particles to the surrounding atmosphere during circuit interruption. This type of fuse is called:

A.      Power Fuse Unit.

B.      Vented Power Fuse

C.     Multiple Fuse

D.     Expulsion Fuse Unit

Answer: B

Explanation: A fuse with provision for the escape of arc gases, liquids, or solid particles to the surrounding atmosphere during circuit interruption. This type of fuse is called Vented Power Fuse.

 

593.                      ________________is an assembly of two or more single-pole fuses.

A.      Power Fuse Unit.

B.      Vented Power Fuse

C.     Multiple Fuse

D.     Expulsion Fuse Unit

Answer: C

Explanation: Multiple Fuse is an assembly of two or more single-pole fuses.

 

594.                      A device designed to close, open, or both, one or more electrical circuits. This device is known as:

A.     Switching Device.

B.     Circuit Breaker.

C.     Cutout.

D.     Disconnecting Means.

Answer: A

Explanation: A device designed to close, open, or both, one or more electrical circuits. This device is known as Switching Device.

 

595.                      A switching device capable of making, carrying, and interrupting currents under normal circuit conditions, and also of making, carrying for a specified time, and interrupting currents under specified abnormal circuit conditions, such as those of short circuit. This is called:

A.     Switching Device.

B.     Circuit Breaker.

C.     Cutout.

D.     Disconnecting Means.

Answer: B

Explanation: A switching device capable of making, carrying, and interrupting currents under normal circuit conditions, and also of making, carrying for a specified time, and interrupting currents under specified abnormal circuit conditions, such as those of short circuit. This is called Circuit Breaker.

 

596.                      An assembly of a fuse support with either a fuse holder, fuse carrier, or disconnecting blade. The fuse holder or fuse carrier may include a conducting element (fuse link) or may act as the disconnecting blade by the inclusion of a Non fusible member. This is known as:

A.     Switching Device.

B.     Circuit Breaker.

C.     Cutout.

D.     Disconnecting Means.

Answer: C

Explanation: An assembly of a fuse support with either a fuse holder, fuse carrier, or disconnecting blade. The fuse holder or fuse carrier may include a conducting element (fuse link) or may act as the disconnecting blade by the inclusion of a

Non fusible member. This is known as Cutout.

 

597.                      A device, group of devices, or other means whereby the conductors of a circuit can be disconnected from their source of supply. This is called:

 

A.     Switching Device.

B.     Circuit Breaker.

C.     Cutout.

D.     Disconnecting Means.

Answer: D

Explanation: A device, group of devices, or other means whereby the conductors of a circuit can be disconnected from their source of supply. This is called Disconnecting Means.

 

598.                      A mechanical switching device used for isolating a circuit or equipment from a source of power. His is called:

A.     Disconnecting Switch.

B.     Interrupter Switch

C.     Oil Cutout

D.     Oil Switch

Answer: A

Explanation: A mechanical switching device used for isolating a circuit or equipment from a source of power. His is called Disconnecting Switch.

 

599.                      A switch capable of making, carrying, and interrupting specified currents. This is known as:

A.     Disconnecting Switch.

B.     Interrupter Switch

C.     Oil Cutout

D.     Oil Switch

Answer: B

Explanation: A switch capable of making, carrying, and interrupting specified currents. This is known as Interrupter Switch.

 

600.                      A cutout in which all or part of the fuse support and its fuse link or disconnecting blade is mounted in oil with complete immersion of the contacts and the fusible portion of the conducting element (fuse link) so that arc interruption by severing of the fuse link or by opening of the contacts will occur under oil. This is known as:

A.     Disconnecting Switch.

B.     Interrupter Switch

C.     Oil Cutout

D.     Oil Switch

Answer: C

Explanation:  A cutout in which all or part of the fuse support and its fuse link or disconnecting blade is mounted in oil with complete immersion of the contacts and the fusible portion of the conducting element (fuse link) so that arc interruption by severing of the fuse link or by opening of the contacts will occur under oil. This is known as Oil cutout.

 

601.                      A switch having contacts that operate under oil (or askarel or other suitable liquid). This switch is called:

A.     Disconnecting Switch.

B.     Interrupter Switch

C.     Oil Cutout

D.     Oil Switch

Answer: D

Explanation: A switch having contacts that operate under oil (or askarel or other suitable liquid). This switch is called Oil Switch.